Skip to content
RF apparatuur

Radiofrequente (RF) apparatuur

Radiofrequente (RF) therapie, ook wel radiofrequente huidverstrakking genoemd, is een niet-chirurgische methode om uw huid strakker te maken. De procedure omvat het gebruik van energiegolven om de diepe laag van uw huid, bekend als uw dermis, te verwarmen. Deze warmte stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het creëert het kader van je huid en geeft je huid haar stevigheid.

Naarmate je ouder wordt, produceren je cellen minder collageen, wat leidt tot een slappe huid en rimpels. Huidlaxiteit treedt op rond de leeftijd van 35 tot 40 wanneer de hoeveelheid en kwaliteit van uw collageen begint af te nemen.

RF-therapie wordt sinds 2001 gebruikt om een ​​slappe huid en tekenen van veroudering tegen te gaan. In dit artikel gaan we kijken hoe deze cosmetische therapie werkt en welke mogelijke voordelen het heeft voor uw huid.

Hoe radiofrequentietherapie voor huidverstrakking werkt

Thermalift de patent houdende RF therapie was het eerste type RF dat beschikbaar was voor huidverstrakking, maar nu bieden veel bedrijven vergelijkbare technologie aan.

Enkele van de meest voorkomende soorten systemen zijn:

  • Exilis
  • Diepgaande RF
  • warmte
  • Thermic

Elk type technologie werkt op dezelfde manier. RF-golven verwarmen de diepe laag van uw huid tot tussen de 50-75°C.
Studies hebben aangetoond dat het gedurende meer dan 3 minuten aanhouden van een temperatuur van meer dan 46°C ervoor zorgt dat je lichaam hitteschokkende eiwitten afgeeft. Deze eiwitten stimuleren je lichaam om nieuwe collageenvezels aan te maken.

Wat zijn radiofrequentiegolven?

RF-golven zijn een vorm van straling. Straling is het vrijkomen van energie in de vorm van elektromagnetische golven. Het kan worden geclassificeerd als lage energie of hoge energie, afhankelijk van de hoeveelheid vrijgekomen energie. Röntgenstralen en gammastralen zijn voorbeelden van straling met hoge energie, terwijl RF-golven als lage energie worden beschouwd.

Radiogolven, wifi en microgolven zijn allemaal vormen van RF-golven.
De vorm van straling die wordt gebruikt bij RF-huidverstrakking geeft ongeveer 1 miljard keer minder energie vrij dan röntgenstralen.

Potentiële voordelen

De belangrijkste voordelen van RF-therapie zijn het strakker maken van uw huid en het wegwerken van rimpels. RF-therapie kan echter ook helpen bij het bestrijden van schade door de zon, omdat het de productie van collageen stimuleert.

Bestrijding van schade door de zon

Blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen kan ervoor zorgen dat de collageenvezels in uw huid afbreken en ongeorganiseerd raken. Uit een onderzoek uit 2011 bleek dat 3 maanden RF-behandeling leidde tot klinisch significante verbeteringen bij een kleine groep mensen met milde tot matige tekenen van beschadiging door de zon.

Lichaamscontouren

RF-therapie kan helpen de losse huid op uw lichaam strakker te maken door de aanmaak van collageen te stimuleren.

Wil je deze mooie behandeling graag in je salon geven en meer informatie over het RF apparaat, helpen de medewerkers van Lason groothandel je graag verder..

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau van huidspecialistenopleidingen.nl