Skip to content
Cryolipolyse

Cryolipolyse,of vetbevriezing genoemd, is een niet-chirurgische vetreductieprocedure die koude temperaturen gebruikt om vetophopingen in bepaalde delen van het lichaam te verminderen. De behandeling is bedoeld om plaatselijke vetophopingen te verminderen die niet aanslaan met het volgen van een dieet en lichaamsbeweging. Het is niet bedoeld voor mensen met obesitas of aanzienlijk overgewicht.

Een applicator van het cryolipolyse apparaat, wordt gebruikt om de laag vetcellen (adipocyten) onder de huid te bevriezen. Eerst wordt een gelpad op het gebied aangebracht om de huid te beschermen. Vervolgens wordt de vetophoping opgezogen. De cliënt voelt een trekkend gevoel door de zuigkracht van de cryolipolyse. Dit gevoel, een intense kou, tintelingen, steken, pijn, krampen – verminderen na 5 tot 10 minuten als het gebied gevoelloos wordt tijdens het afkoelproces. De vetlaag wordt geleidelijk afgekoeld .

De meeste Cryolipolyse behandelingen duren ongeveer een uur. Bij de cryolipolyse apparatuur van lason groothandel is dit verkort naar 30 minuten vanwege de 4 handstukken waarmee je 4 zones kan behandelen. Er is geen hersteltijd omdat er geen schade aan de huid of het weefsel is.

Na de behandeling kan het ongeveer 4-6 maanden duren voordat de vetcellen het lichaam verlaten. In die tijd zal het vetoppervlak met gemiddeld 20 procent afnemen.