Skip to content
IPL

IPL

Wat het doet: IPL staat voor intens gepulseerd licht. Het is een soort lichttherapie die wordt gebruikt om rimpels, vlekken en ongewenst haar te behandelen.

U kunt IPL gebruiken om te minimaliseren of te verwijderen:

  • ouderdomsvlekken
  • schade door de zon
  • sproeten
  • moedervlekken
  • haarvaten bloedvaten in je gezicht
  • couperose
  • haar op het gezicht, nek, rug, borst, benen, oksels of bikinilijn

Het verschil tussen IPL en laserbehandeling

IPL is vergelijkbaar met een laserbehandeling. Een laser focust echter slechts één golflengte van het licht op uw huid, terwijl IPL licht van veel verschillende golflengten vrijgeeft, zoals een fotoflits.

Het licht van IPL is meer verstrooid en minder gefocust dan een laser. IPL dringt door tot in de tweede laag van je huid (dermis) zonder de bovenste laag (epidermis) aan te tasten, waardoor het minder schade toebrengt aan je huid.

Pigmentcellen in je huid absorberen de lichtenergie, die wordt omgezet in warmte. De hitte vernietigt het ongewenste pigment om sproeten en andere vlekken op te verwijderen. Of het vernietigt het haarzakje om te voorkomen dat het haar opnieuw groeit.

U kunt IPL overal op uw lichaam gebruiken, maar het werkt mogelijk niet zo goed op oneffenheden. Het wordt niet aanbevolen voor mensen die de neiging hebben om dikke, verheven keloïde littekens te krijgen of die een donkere huidskleur hebben. Het is ook niet zo effectief op lichtgekleurd haar als op donkerder haar.

IPL ontharen

Wil je graag een IPL behandeling uitvoeren in jouw ontharingssalon of schoonheidssalon en meer informatie over het ipl apparaat, of zou je graag een IPL cursus willen volgen. Lason groothandel werkt samen met de Huidspecialist opleidingen.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau van huidspecialistenopleidingen.nl