Skip to content
Schimmelnagellaser

Wat is onychomycose?

Onychomycose is een schimmelinfectie van de teennagels. Dermatofyten zijn de schimmels die het meest verantwoordelijk zijn voor onychomycose. Het is een veel voorkomende aandoening en naar schatting treft 26% van de bevolking met ouderen in 80% van de gevallen. U kunt last hebben van onychomycose als u één of meer van de volgende symptomen heeft:

  • Verdikkende nagel
  • Kruimelige of broze nagel
  • Nagel vervormd of gescheiden
  • Nagel zonder glans of glans
  • Een witte, gele, oranje of bruin gekleurde nagel
  • Ophoping van vuil onder de nagel
  • Aanhoudende voetschimmel of tinea pedis

Schimmelnagelinfecties van de tenen en vingernagels zijn moeilijk te behandelen omdat schimmel hardnekkig is en diep in de harde nagel of diep onder het nagelbed kan komen. Topische behandelingen zoals Curanail (Amorolofine) zijn goedgekeurd voor milde infecties die tot twee nagels aantasten, maar kunnen niet goed onder de nagel doordringen. Meer uitgebreide infecties vereisen een sterkere aanpak waarvoor tabletten zoals terbinafine (Lamisil) of Sporanox (itraconazol) nodig zijn, die met enig succes worden gebruikt. De genezingspercentages met tabletten liggen tussen 60-80%, maar er zijn zorgen over bijwerkingen vanwege een behandeltijd van 3-6 maanden. Vaak wordt een leverfunctiebloedonderzoek gedaan om te controleren of de medicatie binnen veilige grenzen blijft.

De Huidspecialisten lopen sinds 2014 voorop bij laserbehandelingen gericht op de schimmel in de nagel. Lasers, die veel worden gebruikt voor veel gebieden in de geneeskunde, kunnen zich richten op de schimmelcellen die specifiek veroorzaken dat ze oververhit raken of reactieve zuurstof produceren – beide veroorzaken het begin het doden van de schimmel.

Wil je graag schimmelnagels gaan behandelen, dan heeft Lason groothandel de beste schimmelnagellaser voor jou. Neem voor meer informatie contact op met Lason groothandel.