Categorieën
- Cursussen (38)
- Apparatuur (88)
- RF apparatuur (4)
- Massage robot Ande (1)
- Huidanalyse apparaat (3)
- Diode lasers (12)
- Laser voor schimmelnagel behandelingen (3)
- showroommodellen (2)
- Huid verstrakkende & huid verbeterende apparatuur (13)
- Afslank& bodycontouring apparatuur (14)
- Hydrafacial / Hydrodermabrasie (2)
- PMU pen (22)
- Picolaser (tattoo removal) (7)
- Mesotherapie appartuur (3)
- Ontharingsapparaat (13)
- Cavitatie (4)
- Cryolipolyse (6)
- Fibroblast plasmapen (3)
- Vasculair (haarvaten) laser (4)
- HIFU (4)
- Huidkoeling (2)
- microneedling (2)
- Microneedling RF (3)
- Huid verbeterende lampen (3)
- Tanden bleeklamp (3)
- IPL (3)
- Hydrodermabrasie apparatuur (3)
- Producten (256)
- Starterspakketten (61)
Apparatuur leasen
De nieuwste en meest innovatieve apparatuur, zonder de grote uitgave.
Toont alle 4 resultaten
Wat is HIFU
Een gefocuste ultrasone gezichtsbehandeling met hoge intensiteit, of kortweg HIFU-gezichtsbehandeling, is een niet-invasieve behandeling voor gezichtsveroudering. Deze procedure maakt deel uit van een groeiende trend voor anti-verouderingsbehandelingen die enkele van de voordelen van een facelift bieden zonder dat een operatie nodig is.
Een HIFU-gezichtsbehandeling maakt gebruik van ultrageluid om warmte op een diep niveau in de huid te creëren. Deze hitte beschadigt gerichte huidcellen, waardoor het lichaam probeert ze te herstellen. Om dit te doen, produceert het lichaam collageen om te helpen bij celgroei. Collageen is een stof in de huid die deze structuur en elasticiteit geeft. Wil je meer informatie over het HIFU apparaat, neem dan contact op met Lason. Wij staan u graag persoonlijk te woord.
HIFU in combinatie met RF
RF en HIFU werden modewoorden die vaak werden gebruikt als het over anti-veroudering ging. Maar weet u hoe RF verschilt van HIFU en hoe ze precies kunnen helpen om het uiterlijk van een jeugdige huid te herstellen? In wezen zijn zowel HIFU als RF niet-chirurgische, niet-invasieve huidverstrakkingsbehandelingen die de huid opwarmen om een collageen hermodellerings reactie in de diepe lagen te induceren. Hoewel ze allebei de verschijning van rimpels verminderen, gebruiken ze verschillende technologieën om dit te doen. Zo kan in sommige gevallen de ene methode geschikter zijn dan de andere. Om u te helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen bij het kiezen tussen HIFU- en RF-behandeling, brengen we u enkele feiten over elke methode om ze later te vergelijken en geven we u meer specifieke aanbevelingen.
Maar voordat we bespreken hoe we kunnen kiezen tussen RF en HIFU, is het belangrijk om de fysiologie van de huid te begrijpen om te weten wat ermee gebeurt naarmate we ouder worden.
Hoe het gezicht ouder wordt
Terwijl de meeste mensen rimpels zien als de primaire manifestatie van gezichtsveroudering, is de realiteit veel complexer. Het verouderingsproces beïnvloedt de gehele gezichtsstructuur, inclusief huid, onderhuids vet, spieren en gezichtsbeenderen. Als u het verouderingsproces begrijpt en weet hoe elke gezichtscomponent (huid, vet, botten) in de loop van de tijd verandert, kunt u beslissen welke combinatie van behandelingen het beste is om optimale resultaten te bereiken. Onze gezichten veranderen voornamelijk door de wijziging van het zachte weefsel en de vetcomponent. Het aantal collageenvezels neemt af en de overige worden ongeorganiseerd. Naarmate het weefsel verzwakt, rekt het uit, wordt het vatbaarder voor rimpels, verslapping en worden fijne lijntjes dieper.
Door chronische blootstelling aan de zwaartekracht zakt gezichtsvet naar het onderste deel van het gezicht. Het resultaat is dat de huid haar steun en holtes verliest, waardoor het gezicht verzonken lijkt. De huid en het vet dat naar beneden migreert onder de kaaklijn. Hoewel het lijkt alsof de botstructuur van het gezicht relatief stabiel blijft, verandert het ook in de loop van de tijd. De botstructuur herbouwt zichzelf niet. Dus na verloop van tijd kunnen we een algemene en geleidelijke vermindering van de massa zien, die verschillen in de vorm van het gezicht veroorzaakt. Dit verlies van steun zorgt ervoor dat jukbeenderen en neus prominenter lijken. En in combinatie met de effecten van aanhoudende uitholling en verzakking, verbetert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.
Lagen van de huid
De huid bestaat uit drie lagen: de buitenste laag (epidermis), de middelste laag (dermis) en de diepste laag (hypodermis). Hoewel de celvernieuwing van de huid plaatsvindt in de diepere lagen (met nieuwe huidcellen die naar buiten naar de opperhuid gaan), heeft elke laag van de huid een belangrijke functie.
De buitenste laag bevat pigmenten die onze natuurlijke bescherming zijn tegen huidbeschadiging door de zon. De dermis bevat collageen en elastine – twee eiwitten die nodig zijn voor de gezondheid van de huid en die de opperhuid van energie en voeding voorzien. De hypodermis die de beschermende vetlaag herbergt en de zweetklieren heeft een isolerende en hydraterende functie.
Elke laag bevat ook bindweefsel met collageenvezels die de ondersteuning bieden die nodig is voor de flexibiliteit en stevigheid van de huid. Maar wat is het collageen dat u zich misschien afvraagt? Deze mesh-achtige component maakt 75% van je huid uit en leeft in de lagere niveaus van de dermis. Je kunt collageen zien als het raamwerk of de structuur die de rest van je huid kracht en basis geeft. Nadat je lacht of fronst (met hulp van elastine), keert je huid dankzij collageen terug naar zijn oorspronkelijke structuur Leeftijdsafhankelijke veranderingen in huidlagen
Met de leeftijd wordt de buitenste huidlaag (epidermis) dunner en begint bleker en doorschijnend te lijken. In feite veroorzaken pigmentvlekken in aan de zon blootgestelde gebieden. Bovendien vertraagt tussen onze dertiger en tachtiger de epidermale omloopsnelheid van onze cellen met ongeveer 30-50%. Deze vertraging van de celvernieuwing is verantwoordelijk voor het karakteristieke doffe, ruwe huidoppervlak dat wordt gezien bij een rijpende huid. Als gevolg hiervan wordt het kwetsbaarder, zodat veelvuldig wrijven en trekken gemakkelijk huidscheuren kan veroorzaken.
De meeste leeftijdsafhankelijke veranderingen die in onze huid optreden, vinden plaats in de middelste laag. Door veroudering en omgevingsfactoren nemen collageen en elastine in de loop van de tijd af. En het gebrek daaraan zorgt ervoor dat de huid gaat rimpelen en verslappen. Geleidelijke afname van collageen en elastine die in een langzamer tempo worden geproduceerd, heeft invloed op het herstelvermogen van de huid. In feite verliest de dermis 20-80% van zijn dikte tijdens het verouderingsproces. Dit verlengt op zijn beurt de tijd die de huid nodig heeft om zijn oorspronkelijke positie in te nemen wanneer deze wordt uitgetrokken of getrokken. De afname van collageen- en elastine-eiwitten samen met een bestaande barrièrelaag in de epidermis zal waarschijnlijk uitdroging en verlies van turgiditeit veroorzaken. Met als gevolg een verdere verslapping van het gezicht en verlies van elasticiteit.
Naarmate we ouder worden, verliezen we een deel van het vet onder de oppervlakkige huidlagen. Als gevolg hiervan begint de hypodermis ook dunner te worden, wat bijdraagt aan een verlies van structuur die de huid op zijn plaats houdt. Hierdoor kunnen bloedvaten net onder het oppervlak prominenter lijken en kan uw huid er verkleurd uitzien. Bovendien produceren talgklieren in de hypodermis minder olie naarmate je ouder wordt (vanaf de menopauze), waardoor het moeilijker wordt om de huid gehydrateerd te houden. Dit verhoogt het probleem van uitdroging en jeuk, waardoor het risico op huidletsel toeneemt.
Nu we de veranderingen in elke huidlaag een beetje beter begrijpen, gaan we eens nader kijken naar de effecten die we beginnen te zien naarmate we ouder worden.
Naarmate we ouder worden, begint onze huid zijn elasticiteit en jeugdige glans te verliezen, waardoor je er ouder uit kunt zien dan je innerlijke zelf. Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van ouder worden. Als je de tekenen van veroudering op je gezicht wilt vertragen, hebben we goed nieuws voor je. Er zijn veilige en kosteneffectieve alternatieven die niet alleen gaan over chirurgische ingrepen of huidverzorging. Moderne technologie geeft ons een breed scala aan behandelingen die beschikbaar zijn voor gezichtsverstrakking en verjonging. Omdat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk om te beslissen welke behandeling voor u geschikt is. Als je wat onderzoek hebt gedaan naar het onderwerp, ben je vast wel termen tegengekomen als gefocusseerde echografie met hoge intensiteit (HIFU) en radiofrequentie (RF).
Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met de 3 belangrijkste tekenen van veroudering: afdaling, deflatie en degeneratie.
verzakking:
Verzakking wordt het best aangeduid als slappe huid. Loszittend weefsel en losse huid zijn het meest zichtbaar in het uiterlijk van ingevallen of holle wangen, en hangende huid in de vorm van wangen onder de nek, waardoor een hangend uiterlijk onder de ogen en langs de kaaklijn ontstaat. Als gevolg van weefseldegeneratie en verlies van collageen en elastine, zakt de huid en vormt lijntjes en rimpels, die zich onderaan in het gezicht verzamelen.
Volumeverlies:
Deflatie verwijst naar volumeverlies in het gezicht, meestal in de vorm van onderhuidse vetophopingen die hun steun verliezen en verzonken lijken. Na verloop van tijd beginnen het vetweefsel, collageen en elastine af te nemen. Dit maakt ons gezicht brozer, minder stevig en vatbaarder voor hermodellering en zorgt voor een hol uiterlijk.
rimpels:
Degeneratie verwijst naar een proces waarbij onze huid zijn toon en textuur verliest (ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie en statische rimpels). Het wordt veroorzaakt door lagere niveaus van collageen en elastine – de bouwstenen van een stevige, sterke huid. Bij gebrek aan deze twee elementen hebben dode cellen de neiging zich op te hopen – wat een doffe, vermoeide uitstraling veroorzaakt – en de huid wordt verweerder, kwetsbaarder en gevoeliger aan externe factoren. Extrinsieke factoren zoals voeding, zon of blootstelling aan vervuiling kunnen ook het huidregeneratieproces versnellen.
HIFU huidverstrakking
Het is een nieuw type niet-chirurgische, niet-invasieve methode die gebruikmaakt van ultrasone technologie en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam om de huid van het gezicht strakker te maken. HIFU maakt gebruik van gerichte ultrasone golven met hoge intensiteit. Hun hoge concentratie stelt de technologie in staat om een specifiek punt onder het huidoppervlak te bereiken waar het de SMAS-laag (spierlaag) bereikt. Het werkt diep onder het oppervlak en stimuleert de groei van collageen zonder de buitenste laag van de huid te beschadigen. Dit resulteert in een langdurige versteviging en verstrakking van de huid, al na slechts één behandeling.
Hoe werkt HIFU huidverstrakking?
Het apparaat geeft zeer geconcentreerde ultrasone energie af die diep in de huid wordt afgegeven, waardoor een zeer nauwkeurige thermische coagulatie ontstaat die de SMAS-laag bereikt. Door kleine afzettingen van gefocuste ultrasone energie af te geven, wordt een specifieke locatie in korte tijd precies opgewarmd. Je huid reageert op deze energie door het diepe dermale weefsel te stimuleren om nieuwe compacte collageenvezels te produceren. Dit leidt op zijn beurt tot een geleidelijke verstrakking en verbetering van de elasticiteit en stevigheid van uw huid. Naarmate de huid strakker wordt, worden rimpels en lijntjes minder zichtbaar. De textuur van de huid wordt verbeterd omdat deze glad, glanzend en stevig wordt.
Verwachte resultaten van HIFU huidverstrakking
De eerste verstrakking van de huid is direct na de behandeling te zien en gaat geleidelijk aan in de loop van de tijd door. Dit betekent dat met slechts één behandeling het regeneratieve proces wordt gestart, maar de volledige resultaten zullen zich in de loop van 2-3 maanden ontvouwen.
Radiofrequente huidverstrakking (RF)
RF-huidverstrakking oftewel radiofrequentiegolven worden gebruikt om energie in warmte om te zetten. Op deze manier geproduceerde energie verwarmt de diepere huidlagen om de collageen remodellering reactie te stimuleren. De radiofrequentie die wordt gebruikt in de schoonheidsbranche is een lage frequentie en wordt nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de beoogde weefsels de optimale temperatuur bereiken om nieuwe collageenproductie en celregeneratie te induceren zonder oververhitting. Op deze manier kan het veilig doordringen tot een dieper niveau van de huid, wat helpt om de toon en structuur te verbeteren.
Hoe werkt RF-huidverstrakking?
Radiofrequentie is een laser die de dermis, de middelste laag van de huid, behandelt met geconcentreerde warmte. Het dringt niet verder dan 3 mm diep in huidweefsels door het selectief te verwarmen om twee soorten reacties te bevorderen. Echter, hoe dieper de penetratie, hoe minder impact de hitte, en dus heeft deze behandeling zijn grenzen. De uitgestraalde golven dragen warmte en energie tot diep in de huid, wat een positief effect heeft op het lymfe- en vaatstelsel door de vloeistofstroom door de cellen te vergroten. Verwarming in dit gebied, zonder de buitenste lagen van de huid te beschadigen, veroorzaakt microscopisch kleine veranderingen in de weefsels en collageencontractie. Dit stimuleert de daaropvolgende collageenproductie gedurende de daaropvolgende maanden en resulteert in de onmiddellijke verstrakking van huidweefsels. Door de diepe bloedcirculatie te verbeteren, geeft het uw huid ook een natuurlijke glans en verbetert het de helderheid van de huid.
Verwachte resultaten RF-huidverstrakking
RF kan bij elke huidskleur worden gebruikt en is ideaal voor gezichtsverjonging, het hervormen en herstellen van de gezichtsspieren, het optrekken van de wenkbrauwen en het verstrakken van het gebied rond de ogen, het verbeteren van rimpels en fijne lijntjes. Het wordt voornamelijk gebruikt om huidverslapping te behandelen en het is het meest geschikt voor klanten met milde tot matige verslapping van gezichtstissues, meestal van midden dertig tot vijftig.
De collageenstimulatie begint tijdens de behandeling en gaat daarna nog vele maanden door. Voor het beste resultaat heeft u de eerste paar maanden mogelijk meerdere sessies nodig en een of twee sessies per jaar voor onderhoud. Maar de aanbevolen frequentie van sessies hangt af van het specifieke apparaat dat voor de behandeling wordt gebruikt.
RF versus HIFU
Hoewel ze hetzelfde doel dienen, zijn deze twee methoden behoorlijk verschillend en hangt het gebruik van de een of de ander enorm af van de resultaten die u wilt bereiken. We hebben de belangrijkste onderscheidende punten op een rij gezet om het proces te verduidelijken en u te helpen bij het kiezen van de behandeling die het beste bij uw behoeften past.
Belangrijkste verschillen
De eerste en meest voor de hand liggende manier waarop ze verschillen, is dat ze verschillende technologieën gebruiken om de diepe huidweefsels op te warmen. HIFU levert nauwkeurigere en intensere fractionele ultrasone energie, terwijl RF is gebaseerd op een bulkverwarmingsstrategie.
Ten tweede werkt elke technologie in verschillende, maar gedeeltelijk overlappende huidlagen. HIFU gaat veel dieper in en voorbij de dermis en kan de SMAS-laag bereiken. RF daarentegen gaat niet zo diep als HIFU. Het richt zich op de epidermale lagen en gaat niet verder dan de diepe dermis.
Ten derde, terwijl HIFU over het algemeen wordt uitgevoerd als een enkele behandeling, kan RF meerdere sessies vereisen. De exacte frequentie van een van deze behandelingen hangt af van het type apparaat dat wordt gebruikt en uw huidaandoeningen, zoals de huidige elasticiteit of uw genetische erfgoed.
Ten vierde is het gebruik van ultrasone energie bij cosmetische ingrepen een relatief nieuwe praktijk. Dus op het gebied van esthetische gezichtsverjonging bestaat RF al veel langer.
Hoe te kiezen tussen HIFU en RF
Naarmate we ouder worden, begint ons gezicht een mix van verslapping, rimpels en verzinkingen te vertonen. De verouderingsstijl van elke persoon is altijd uniek en dient altijd individueel te worden behandeld.
Als je grootste probleem verslapping is en je uiteindelijke doel het “liftende” effect is, is het misschien een beter idee om voor HIFU te gaan. De diepte van de weefselverstrakking zorgt voor meer prominente resultaten. HIFU is dus de beste keuze voor het strakker maken van de losse huid rond de wangen, het verbeteren van het uiterlijk van een dubbele kin of het “liften” van de wenkbrauwen.
Omdat RF een minder intensieve methode is die weefsels penetreert die niet zo diep zijn als HIFU, kan dit een betere keuze zijn voor het aanpakken van volumeverlies of het behandelen van gevoelige gebieden zoals onder- en bovenoogleden. Dus als u geen of beperkte huidlaxiteit heeft, maar gezichtsvolume verliest, kunt u kiezen voor de RF. Het zal de huid strakker maken, maar ook het effect van meer volume creëren, vooral in het gebied rond de mond.
Zowel HIFU als RF stimuleren de collageenproductie en versnellen de hermodellering van huidweefsels. Ze zijn dus allebei effectief bij de behandeling van rimpels en fijne lijntjes. De beste methode om de tekenen van huiddegeneratie te behandelen, hangt dus af van de mate van huidveroudering en het gebied dat u wilt behandelen.