Skip to content

Huren picolaser

Volg jij een tattoo verwijderingscursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag de picolaser uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan de picolaser voor gebruik tijdens de cursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de picosecond laser klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.

Let op: Diverse apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen.

Wanneer bestellen?
Bestel tijdig de picosecond laser. Wij adviseren de huur van de picosecond laser te bestellen zodra de (start)datum van jouw (dag)opleiding bekend is. de picosecond laser kunnen wij al binnen 3 werkdagen klaarzetten.

189,00 excl. btw

Bij het verwijderen van tatoeages  gebruik je een picosecond laser. De Picosecond zend tot enkele nanoseconde een lichtflits uit. De inktdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de inkt in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Het gaat tijdens het laseren niet alleen om het verwijderen van tatoeages of pigment deeltjes. De contra-indicaties zijn erg belangrijk. Zo moet je onderscheid kunnen maken van huidproblemen en of huidafwijkingen die om medische redenen niet behandeld mogen worden.

Golflengte /technische verhaal

De golflengte bepaalt de kleur van de laser. Dit kan in het zichtbare spectrum zijn zoals  groen 532nm of onzichtbaar infrarood , 1064nm. Andere veel gebruikte golflengtes zijn 755nm (alexandriet). De golflengte bepaalt mede hoe goed het laserlicht geabsorbeerd wordt door het doel dat men wil laseren. Voor tattoo’s zijn dit de diverse kleuren van de inkten. Rode tinten zijn rood omdat ze het rode licht weerkaatsen en groen licht absorberen. Zwarte tinten absorberen alle kleuren en reflecteren dus weinig licht. Om meerkleurige tatoo’s effectief te behandelen zijn dus meerdere kleuren laserlicht nodig. Een bruikbare combinatie is dan bijvoorbeeld groen (532nm en 1064nm) veelal een hoog vermogen heeft, diep doordringt in de huid, en ook prima  door zwarte inkten geabsorbeerd wordt, heeft deze golflengte de voorkeur om zwarte inkten mee te behandelen.

Pulsduur

Een tweede belangrijk aspect is het piekvermogen. Een gepulste laser geeft zijn energie af gedurende de lengte van de puls. De duur van een puls kan variëren van continue tot enkele nanoseconden (1 nano seconde is 1 miljardste seconde) Het effect van een pulsduur van meerdere milliseconden of langer is het opwarmen van het doel. Pulsduren in het milliseconden bereik, worden gebruikt om bijvoorbeeld te ontharen of vaatjes te coaguleren. Zou men met een dergelijke milliseconde laser tatoeages gaan behandelen dan is het resultaat het opwarmen van de pigmenten en vervolgens een verbranding van de huid. Het resultaat van een puls met zo’n hoog piekvermogen zoals de picolaser op de tatoeage pigmentdeeltjes is, dat er in het pigment deeltje een schokgolf opgewekt wordt die het deeltje uiteen doet vallen.

Baanbrekende innovatie. Unieke technologie.

De geavanceerde technologie van PicoSecond zorgt voor een intense fotothermische impact, spaart de huid hoge thermische schade en richt zich op de chromofoor voor een betere klaring bij minder behandelingen.

 • De Picosecond Is optimaal gericht op melanine om een reeks pigmentaandoeningen te behandelen
 • Veroorzaakt minimale thermische schade als gevolg van de picoseconde pulsduur
 • Aanpasbare behandelingen met spotgroottes van 2-6 mm, 8 mm en 10 mm

PicoSecond maakt het verwijderen van tatoeages nog gemakkelijker. De golflengte van 755 nm is geschikt voor zwarte, blauwe en groene tatoeage-inkten, terwijl de optionele golflengte van 532 nm een effectieve behandeling biedt van “zonsondergangkleuren” – rood, geel en oranje – die doorgaans moeilijk te corrigeren zijn.

Behandelingen op maat met variabele spotgroottes

  • Gebruik de boost-modus om recalcitrante tatoeages met een verkorte pulsbreedte beter te behandelen
  • Behandel zwarte inkt met een donker huidtype met behulp van de 1064nm-afgifte
  • Focus Lens: een revolutie in de revitalisering van de huid
  • De Focus Lens creëert microscopisch kleine, fotomechanische reacties in de epidermis die communiceren met de dermis, wat leidt tot een toename van collageen en elastine in de huid. Deze doorbraak maakt revitalisering van de huid mogelijk met vrijwel geen uitvaltijd – alleen met onze Picosecondlaser

algemene specificaties

Nominale golflengte 755 nm

Pulsduur 550-750 ps

Pulsenergie 165-2000 mJ

Spotformaten Zoom: 2,0 mm-6,0 mm, vast: 6,0 mm, 8,0 mm, 10,0 mm

Golflengte-opties: 532 nm, 1064 nm, 755 nm

Elektrisch vermogen:  200-240 V

   • PicoSure 755 en 1064 zijn goedgekeurd voor de behandeling van tatoeages.
   • PicoSure 755 met Focus is goedgekeurd  voor de behandeling van gepigmenteerde laesies in de huid voor huidtypen I-VI en
   • acnelittekens en rimpels bij huidtypen I-IV.
   • PicoSure 532 is goedgekeurd voor de behandeling van tatoeages in huidtypen I-III. Clientresultaten zullen variëren
   • Het apparaat is  CE gekeurd en bevat een garantie van 1 jaar. Het is mogelijk deze te verlengen of een onderhoudscontract af te sluiten met de picosecond laser.