Skip to content

Huren epn microneedling pen

Volg jij een Epn microneedling of cursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag de microneedling uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan de Epn microneedlingpen voor gebruik tijdens de cursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de epn pen klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.

Let op: Diverse apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen.

Wanneer bestellen?
Bestel tijdig de epn microneedling pen. Wij adviseren de huur van de epn pen te bestellen zodra de (start)datum van jouw (dag)opleiding bekend is. De Epn dermapen kunnen wij al binnen 3 werkdagen klaarzetten.

54,00 excl. btw

‘s Werelds eerste microneedling-pen gecombineerd met elektroporatietechnologie

Deze professionele microneedling-pen is ‘s werelds eerste dermapen op de markt dat de voordelen van dermal needling combineert met de geavanceerde levering van elektroporatie.

Introduceer EPN Pen in uw bedrijf en verhoog uw omzet door een van de meest gevraagde gezichtsbehandelingen van 2022 aan uw portfolio toe te voegen.

Waarom kiezen voor de EPN Microneedling Pen voor uw bedrijf?

Elektroporatie is een techniek waarbij een elektrisch veld op cellen wordt aangelegd om de doorlaatbaarheid van de membranen te vergroten, waardoor producten efficiënter in de cel kunnen worden gebracht. De combinatie van microneedling en elektroporatie in één handapparaat maximaliseert de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels, terwijl uw cliënten een veilige en minimaal invasieve behandeling krijgen. Deze revolutionaire combinatie van technologie betekent dat de resultaten van klanten worden gemaximaliseerd omdat serums met een hoog moleculair gewicht in diepere dermale lagen worden geïnduceerd.

Behandelingsopties voor EPN-pen

Perfect naast een verscheidenheid aan andere esthetische behandelingen, waaronder laser, IPL, led en injectables en met betaalbare verbruikspakketten die beschikbaar zijn, biedt de EPN-pen een maximaal rendement op uw investering voor uw bedrijf! U kunt behandelen:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne en chirurgische littekens
  • Haar herstel
  • Huidskleur
  • Striae
  • Huidtextuur
  • Huidlaxiteit
  • Verminder open poriën.

Wat is elektroporatie?

Elektroporatie is het gebruik van elektrische pulsen of een elektrisch veld om een ​​fysieke opening in een celmembraan te creëren. We gebruiken deze revolutionaire technologie in ons EPN-penapparaat, voor een efficiëntere levering van producten in de huidcellen zelf. Er zijn eigenlijk twee soorten elektroporatie, omkeerbaar en onomkeerbaar, maar daar zullen we later wat meer over vertellen…

Hoe werkt elektroporatie?

In de celwand of het celmembraan van je huidcellen heb je fosfolipiden in een dubbellaagse formatie, zoals weergegeven in diagram 1. Dit betekent twee verschillende lagen lipiden, gerangschikt zoals weergegeven. Deze lipiden hebben een kop (het ronde stukje!) gevormd uit fosfaten en glycerol, die negatief geladen is. Terwijl de staarten niet-polair zijn (wat betekent dat ze ongeladen zijn). Deze koppen zijn erg hydrofiel, wat betekent dat ze van water houden en dus worden aangetrokken door de vloeistoffen die de cel omringen en ze laten dingen door hen heen gaan. De staarten zijn echter erg hydrofoob (ze houden niet van water), dus ze vormen een hele goede barrière tussen de binnenkant en de buitenkant van je huidcel.

Voordat we elektroporatie toepassen, heb je een zogenaamd elektrisch rustpotentiaal over het celmembraan. Wat dat eigenlijk betekent, is dat je zowel negatief als positief geladen moleculen in de huidcel hebt en je hebt ook enkele negatief en positief geladen moleculen buiten de huidcel. We zeggen dat dit een elektrisch potentiaal in rust is omdat het gebalanceerd is, je kunt je dit voorstellen als een elastische band voordat het wordt uitgerekt, het rust, alles is mooi en gelijkmatig over het membraan.

Wat er dan gebeurt, is dat we een elektrisch veld aanleggen. Dit veld heeft een positieve en een negatieve kant. Dit betekent dat alle negatief geladen moleculen aan de buitenkant van de huidcel worden aangetrokken door de positieve kant van dat veld, dus je krijgt deze laag negatieve lading die zich aan de buitenkant van de huidcel het dichtst bij de positieve kant van het veld bevindt, hetzelfde is waar, maar omgekeerd aan de andere kant van de huidcel.

De positief en negatief geladen moleculen in de cel worden dan aangetrokken door de negatieve en positieve ladingen die zich aan de buitenkant van de cel opbouwen en bouwen zich op aan de binnenkant om de lading in evenwicht te brengen. Omdat deze ladingen door elkaar worden aangetrokken en naar elkaar toe proberen te duwen (zoals magneten zouden doen), verhogen we de elektrische potentiële energie over het celmembraan.

Nogmaals, stel je onze elastische band voor, alleen nu we hem uitrekken. Het is gespannen, er is energie opgeslagen in die band omdat je het hebt uitgerekt en het probeert weer bij elkaar te komen, maar de energie gaat nog nergens heen, het is potentiële energie.

Hoe meer we het elektrische veld vergroten, hoe meer potentiële energie we bouwen (hoe meer we die elastische band uitrekken) over het celmembraan. Zodra dat elektrische potentieel hoog genoeg wordt (zodra we die elastische band ver genoeg uitrekken), knapt het uiteindelijk.
Al deze geladen deeltjes duwen naar elkaar toe en als onze elektrische potentiaal hoog genoeg wordt, duwt het er echt helemaal doorheen, en je creëert een fysieke opening in het celmembraan. Dit noemen we een porie. Deze porie kan tijdelijk zijn (in omkeerbare elektroporatie), of permanent (in onomkeerbare elektroporatie). Omkeerbare elektroporatie is wat we gebruiken met de EPN Pen.

Wat zijn de verschillen tussen omkeerbare en onomkeerbare elektroporatie?

Omkeerbare elektroporatie gebruikt lagere niveaus van elektrisch veld, en het creëert poriën die tijdelijk zijn, ze sluiten minuten na de behandeling. Dit wordt gebruikt voor het afleveren van medicijnen, het afleveren van actieve ingrediënten en het is gebruikt in de genealogie. Dit is het type elektroporatie dat we gebruiken met de EPN-pen.

Waarbij Irreversible Electroporation veel hogere niveaus van elektrisch veld gebruikt en dus nog steeds poriën in het celmembraan creëert, maar dit zijn permanente poriën. Ze sluiten niet. Deze permanente poriën zijn ook veel groter en laten lekkage van enzymen toe, ze laten het verlies van componenten in de cel toe (ze lekken eruit), maar het laat ook calciumionen in de cel toe die de mitochondriën in de cel kunnen beschadigen, wat celdood veroorzaakt binnen enkele seconden.

Onomkeerbare elektroporatie wordt al 30 jaar gebruikt in de geneeskunde en wordt al 30 jaar gebruikt in onderzoek en ook in voedselontsmetting.

Een andere zeer interessante toepassing is het gebruik van onomkeerbare elektroporatie als een behandeling om lokale, solide tumoren bij kankerpatiënten te verwijderen. Dit wordt gedaan door de permanente poriën in de cellen van de tumor zelf te creëren, waardoor ze afsterven en fysiek worden weggenomen.

Er zijn een paar andere methoden van ablatie; radiotherapie, microgolftherapie of cryotherapie, maar ze zijn allemaal afhankelijk van thermische energie, wat betekent dat u de warmte naar de omliggende gebieden kunt verspreiden, mogelijk het omliggende weefsel beschadigend en complicaties veroorzakend. Met Irreversible Electroporation gebruiken we elektrische energie zonder die thermische energie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de verspreiding van warmte en het beschadigen van het omliggende weefsel, wat minder complicaties betekent. Het andere voordeel dat ze ontdekten bij het gebruik van elektroporatie om kankertumoren te behandelen, is dat het alleen het celmembraan aantast en het omliggende weefsel niet beschadigt, dit komt door het overtollige collageen dat daar aanwezig is.

De allereerste klinisch goedgekeurde onomkeerbare elektroporatie voor het verwijderen van solide lokale tumoren was in 2007 met behulp van een technologie genaamd NanoKnife.

Wat zijn de voordelen van elektroporatie?

De poriën die we creëren, kunnen worden gezien als een fysieke opening van het celmembraan. Dit is belangrijk omdat het eigenlijk heel moeilijk is om grote moleculen van producten zoals hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, groeifactoren of medicijnen fysiek in een huidcel te krijgen, puur vanwege de grootte van die moleculen. Je probeert ze door dit intacte celmembraan te duwen. Elektroporatie verzacht dit door het celmembraan fysiek te openen. We creëren een grotere opening waardoor dat product in de huidcel kan komen. Dit betekent dat wanneer we actieve ingrediënten of medicijnen in de huid duwen, ze veel efficiënter door de huidcel worden opgenomen. Dit doen we bij Lynton in combinatie met microneedling met de fantastische EPN Pen.

Wat zijn de voordelen van de EPN Pen?

Door het bekende wondgenezende effect en collageeninductie van traditionele microneedling te combineren met de verbeterde productabsorptie door elektroporatie, geeft de EPN Pen ons fenomenale resultaten op fijne lijntjes en rimpels, acne en chirurgische littekens, haarherstel, huidskleur, striae, huidtextuur, huidlaxiteit en het verminderen van open poriën.

Is Elektroporatie op de EPN Pen veilig?

Ja! De niveaus van elektrisch veld geproduceerd met de EPN-pen zullen nooit sterk genoeg zijn om onomkeerbare elektroporatie te veroorzaken, wat betekent dat er geen kans is op celdood of schade aan de cellen zelf. Elektroporatie is een bekende technologie binnen het medische veld en wordt al vele jaren gebruikt voor genealogie, chemotherapie en medicijntoediening met weinig aanwijzingen voor ongewenste reacties.