Skip to content

Schimmelnagellaser

Schimmelnagel laser Delta II

De onychomycose laser Delta II is een zeer compacte schimmelnagellaser die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van onychomycose.

Behandelmogelijkheden met de schimmelnagel laser:

 • Verwijderen van schimmelnagels
 • Verwijderen van couperose en spider naevi
 • Verwijderen van besenreiser
 • Verwijderen van kersenwratjes (cherry angiomas)
 • Verwijderen van pigment- en ouderdomsvlekken
 • Verwijderen van rode striae en littekens
 • Behandelen van ‘chronisch’ rode wangen

4.165,00 excl. btw

Apparatuur leasen

De nieuwste en meest innovatieve apparatuur, zonder de grote uitgave.

Weg met schimmelnagels!

Eindelijk kunnen schimmelnagels effectief en zonder bijwerkingen behandeld worden! Met de onychomycose laser Delta II is de schimmel met 4-6 behandelingen vernietigd. De warmte van de laserstraal kan zo diep de nagel indringen dat het de schimmel definitief vernietigd.

Laserbehandeling van schimmelnagels (kalknagels)

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in sommige gevallen hinderlijk bij dagelijkse activiteiten. De infectie kan ontstaan door:

 • een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in
  de sauna);
 • een warm en vochtig klimaat;
 • een beschadiging van de nagel na bijv. trauma;
 • een slechte doorbloeding van de voeten.

Het is een veelvoorkomende aandoening. Meestal betreft het de teennagels, vooral van de grote tenen. Maar ook de vingernagels kunnen aangetast zijn.

Behandelmogelijkheden

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van tabletten geeft vaak bijwerkingen en gaat meestal niet samen met het gebruik van andere medicijnen. De behandeling met tabletten duurt vaak maanden tot een jaar, en ook dan is succes niet gegarandeerd. Bijkomend nadeel is het risico op aantasting van organen door deze tablettenkuur! Een klant dient tijdens deze kuur regelmatig te laten testen om beschadiging van de
organen d.m.v. een bloedtest.

Behandeling met onychomycose laser Delta II

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de onychomycose laser Delta II. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 75% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel,
waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Aantal behandelingen

De schimmelnagels worden ong. vier a zes keer behandeld met een tussenpoos van twee weken daarna ongeveer vier behandelingen met een tussenpozen van één maand. Hoe lang het duurt voordat een klant weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie, de snelheid van het groeien van de nagel en de persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot = een jaar voordat de nagel weer gezond is. Acht maanden na de start van de behandeling dient tijdens een controle bekeken te worden welk effect de laserbehandeling heeft gehad. Uiteraard bekijkt u ook per behandeling hoe de vooruitgang vordert.

Laser bij onychomycosis in media/publicatie

Gepubliceerde resultaten in de VS en Duitsland zijn veelbelovend: bij 70-80% van de behandelde patiënten zou sterke verbetering of genezing van de nagel optreden na 1 behandeling. Belangrijk argument voor de dermatologen in de keuze van deze therapie was veiligheid en de lage patiënten belasting. De werking van de laser berust op selectieve opwarming van de schimmel, terwijl de huid en nagel gespaard blijven. De behandeling is niet pijnlijk, doch moet de klant wel enigszins waarneembaar de behandeling ondergaan. Als hiermee daadwerkelijk de maandenlange orale behandeling met medicijnen kan worden voorkomen, is dat grote winst.

Technische specificaties

Golflengte 980nm
Display kleuren touchscreen
Spot Size 0.2mm, 0.5mm, 0.8mm
Pulsbreedte 0,1 s
Frequentie 50-60 Hz
Richtstraal Rode semiconductor richtstraal
Koelsysteem Luchtgekoeld
Voltage 220V 60 Hz / 110V 50 Hz
Afmetingen machine 29 x 35 x 45 cm
Watt 60
Transportverpakking Aluminium behuizing

Certificaten:  CE, ISO13485, ISO9001

1 jaar garantie

Lason Groothandel adviseert altijd een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor alle apparatuur. Hiervoor kun je contact opnemen met de afdeling service & onderhoud

 • Hoogwaardige servicekwaliteit en 1 jaar garantie.
 • Veilige indringdiepte
 • Instelbare spotsize voor veilige en efficiënte behandelingen.
 • Professioneel, lichtgewicht handstuk voor gemakkelijk uit te voeren behandelingen.
 • GRATIS opleiding door een huidspecialist

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau van huidspecialistenopleidingen.nl