Skip to content

Picosecond laser

Categorie:

De PicoSecond is geschikt voor

 • het verwijderen van alle kleuren tatoeages
 • behandelen van acne littekens
 • verwijderen van pigmentaties
 • behandelen van rimpels
 • behandelen van kalknagels

Zelfs moeilijke inktkleuren zoals blauw en groen, en eerder behandelde recalcitrante tatoeages kunnen met minder behandelingen met een kortere hersteltijd worden verwijderd. PicoSecond staat voor: Pressure Wave-technologie. De PicoSecond maakt gebruik van de nieuwste technologie om inkten en pigment vlekken te verwijderen, namelijk het leveren van ultrakorte picoseconde energie pulsen in de huid. Deze pulsen zorgen voor een fotomechanische effect, of PressureWave. PressureWave verbrijzelt de inkt en bruine vlekken in kleine, stof-achtige deeltjes die gemakkelijk door het lichaam geëlimineerd worden. Dit resulteert in een gavere huid met minder behandelingen en aantasting van de omliggende huid.

De picosecond laser wordt alleen verkocht als pakket met opleiding.

voor meer informatie over de opleiding klik hier

7.400,00 excl. btw

Bij het verwijderen van tatoeages  gebruik je een picosecond laser. De Picosecond zend tot enkele nanoseconde een lichtflits uit. De inktdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de inkt in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Het gaat tijdens het laseren niet alleen om het verwijderen van tatoeages of pigment deeltjes. De contra-indicaties zijn erg belangrijk. Zo moet je onderscheid kunnen maken van huidproblemen en of huidafwijkingen die om medische redenen niet behandeld mogen worden.

Golflengte /technische verhaal

De golflengte bepaalt de kleur van de laser. Dit kan in het zichtbare spectrum zijn zoals  groen 532nm of onzichtbaar infrarood , 1064nm. Andere veel gebruikte golflengtes zijn 755nm (alexandriet). De golflengte bepaalt mede hoe goed het laserlicht geabsorbeerd wordt door het doel dat men wil laseren. Voor tattoo’s zijn dit de diverse kleuren van de inkten. Rode tinten zijn rood omdat ze het rode licht weerkaatsen en groen licht absorberen. Zwarte tinten absorberen alle kleuren en reflecteren dus weinig licht. Om meerkleurige tatoo’s effectief te behandelen zijn dus meerdere kleuren laserlicht nodig. Een bruikbare combinatie is dan bijvoorbeeld groen (532nm en 1064nm) veelal een hoog vermogen heeft, diep doordringt in de huid, en ook prima  door zwarte inkten geabsorbeerd wordt, heeft deze golflengte de voorkeur om zwarte inkten mee te behandelen.

Pulsduur

Een tweede belangrijk aspect is het piekvermogen. Een gepulste laser geeft zijn energie af gedurende de lengte van de puls. De duur van een puls kan variëren van continue tot enkele nanoseconden (1 nano seconde is 1 miljardste seconde) Het effect van een pulsduur van meerdere milliseconden of langer is het opwarmen van het doel. Pulsduren in het milliseconden bereik, worden gebruikt om bijvoorbeeld te ontharen of vaatjes te coaguleren. Zou men met een dergelijke milliseconde laser tatoeages gaan behandelen dan is het resultaat het opwarmen van de pigmenten en vervolgens een verbranding van de huid. Het resultaat van een puls met zo’n hoog piekvermogen zoals de picolaser op de tatoeage pigmentdeeltjes is, dat er in het pigment deeltje een schokgolf opgewekt wordt die het deeltje uiteen doet vallen.

Baanbrekende innovatie. Unieke technologie.

De geavanceerde technologie van PicoSecond zorgt voor een intense fotothermische impact, spaart de huid hoge thermische schade en richt zich op de chromofoor voor een betere klaring bij minder behandelingen.De Picosecond Is optimaal gericht op melanine om een reeks pigmentaandoeningen te behandelen. Veroorzaakt minimale thermische schade als gevolg van de picoseconde pulsduur.

Aanpasbare behandelingen met spotgroottes van 2-6 mm, 8 mm en 10 mm

PicoSecond maakt het verwijderen van tatoeages nog gemakkelijker. De golflengte van 755 nm is geschikt voor zwarte, blauwe en groene tatoeage-inkten, terwijl de optionele golflengte van 532 nm een effectieve behandeling biedt van “zonsondergangkleuren” – rood, geel en oranje – die doorgaans moeilijk te corrigeren zijn.

Behandelingen op maat met variabele spotgroottes

Gebruik de boost-modus om recalcitrante tatoeages met een verkorte pulsbreedte beter te behandelen
Behandel zwarte inkt met een donker huidtype met behulp van de 1064nm-afgifte.

Focus Lens: een revolutie in de revitalisering van de huid

De Focus Lens creëert microscopisch kleine, fotomechanische reacties in de epidermis die communiceren met de dermis, wat leidt tot een toename van collageen en elastine in de huid. Deze doorbraak maakt revitalisering van de huid mogelijk met vrijwel geen uitvaltijd – alleen met onze Picosecondlaser

algemene specificaties

 • Nominale golflengte 755 nm *
 • Pulsduur 550-750 ps
 • Pulsenergie 165-2000 mJ
 • Spotformaten Zoom: 2,0 mm-6,0 mm, vast: 6,0 mm, 8,0 mm, 10,0 mm
 • Golflengte-opties * 532 nm, 1064 nm, 755 nm
 • Elektrisch vermogen 200-240 V
 • Golflengte 755 en 1064 zijn goedgekeurd voor de behandeling van tatoeages.
 • Golflengte 755 met Focus is goedgekeurd  voor de behandeling van gepigmenteerde laesies in de huid
 • typen I-VI en acnelittekens en rimpels bij huidtypen I-IV.
 • PicoSecond 532 is goedgekeurd voor de behandeling van tatoeages in huidtypen I-III. Clientresultaten zullen variëren
 • Het apparaat is  CE gekeurd en bevat een garantie van 1 jaar.